Skip to main content

AbbVien tietosuojaseloste

Voimaantulopäivämäärä: 24.5.2021 

Tässä tietosuojaselosteessa selitetään, miten AbbVie Oy, Veturitie 11 T 132, 00520 Helsinki (viitattuna ”AbbVie”, ”me”, ”meidän” tai ”meille”) käsittelee henkilötietojasi meidän kanssa tehdyn verkkovuorovaikutuksesi ja verkon ulkopuolisen vuorovaikutuksesi kautta sellaisten AbbVie palveluiden, tuotteiden, viestinnän ja digitaalisten omaisuuksien (mukaan lukien verkkosivustojen ja mobiilisovellusten) kautta, jotka viittaavat tähän tietosuojaselosteeseen ja joissa AbbVie saattaa hankkia ja hallita henkilötietojasi kolmannelta osapuolelta (yhteisesti ”AbbVie-suhteet”).

Mitä henkilötietoja keräämme

Tässä osiossa kuvataan, mitä yleisiä henkilötietokategorioita saatamme kerätä tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja tarkoituksia varten. Löydät lisätietoja henkilötietojen tyypeistä, joita keräämme verkkovuorovaikutuksiatyönhakijoitaterveydenhuollon ammattilaisia sekä potilas- ja asiakasohjelmia   varten, seuraamalla asianmukaisia linkkejä.

Henkilötiedot, jotka keräämme sinulta tai muista lähteistä

AbbVie saattaa kerätä henkilötietoja suoraan sinulta, esimerkiksi osana rekisteröintiä tai vastauksena kyselyyn. AbbVie saattaa myös kerätä henkilötietoja epäsuorasti, kuten julkisesti saatavilla olevista lähteistä (esim. verkkosivustoilta tai julkisesti saatavilla olevista tietokannoista), kolmansien osapuolten tietojen tarjoajilta, terveydenhuollon tarjoajilta ja sairausvakuutusyhtiöiltä, sekä kolmansien osapuolten kumppaneilta ja yhteistyökumppaneilta. Saatamme yhdistää henkilötietoja useammasta verkkolähteestä sekä verkon ulkopuolisesta lähteestä (off-line). Henkilötietokategoriat, joita AbbVie saattaa kerätä sinusta, ovat:

  • Suorat tunnisteet ja yhteystiedot, mukaan lukien nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, tai sähköpostiosoitteesi
  • Rekisteröintitiedot, kuten käyttäjätunnuksesi ja salasanasi
  • Suhdetiedot, mukaan lukien tietoja sinua kiinnostavista tuotteista, hoidoista ja terveydentiloista
  • Transaktiotiedot, mukaan lukien ostot ja tiedustelut
  • Rahoitustilitiedot, kuten luottokorttisi numero
  • Tulotiedot ja demografiset tiedot, kuten pyytäessäsi taloudellista apua jonkin tuotteemme suhteen
  • Terveyteen liittyvät tiedot, kuten tiedot terveydentilasta, johonkin tuotteeseemme liittyvät turvallisuus- ja terveystiedot tai vakuutustiedot ja demografiset tiedot
  • Maksuihin liittyvät tiedot, jos tarjoat AbbVielle palvelua

[Alkuun]

Miten käytämme henkilötietoja

Saatamme käyttää henkilötietojasi liiketoiminnallisiin ja kaupallisiin tarkoituksiin liittyen sinun AbbVie-suhteisiisi, kommunikaatioon kanssasi, AbbVie-suhteiden ja tuotteidemme sekä palveluidemme parantamiseen, sekä muihin sisäisiin liiketoimintatarkoituksiin. Löydät lisätietoja henkilötietojen erityyppisistä henkilötiedoista, jotka keräämme verkkovuorovaikutuksiatyönhakijoitaterveydenhuollon ammattilaisia sekä potilas- ja asiakasohjelmia   varten, seuraamalla asianmukaisia linkkejä.

Ohjelmien, palveluiden sekä muiden kanssasi tapahtuvien vuorovaikutusten hallinnointi

Saatamme käyttää henkilötietojasi päivittäisiin liiketoimintatarkoituksiin, kuten maksujenkäsittelyyn ja rahoitustilien hallinnointiin, sopimushallinnointiin, verkkosivustohallinnointiin, täytäntöönpanoon, hallinnointi- ja ohjausjärjestelmiin sekä raportointivelvollisuuksiin. Saatamme myös käyttää henkilötietojasi toimittaaksemme pyytämäsi ohjelmat tai palvelut, tai hallinnoidaksemme AbbVie-palveluita, kuten suoria ostoja, osallistumista säästöohjelmaan tai rekisteröitymistä alennusta varten. Tämä tarkoittaa, että saatamme käyttää henkilötietojasi vastataksemme kysymyksiisi, toimittaaksemme pyytämäsi palvelut, tarjotaksemme sinulle optimaalisen asiakaskokemuksen, täyttääksemme sopimusvelvollisuutemme sinua kohtaan tai suorittaaksemme toimia suostumuksesi nojalla.

Markkinointi ja tautitietoisuus

Lähetämme markkinointiviestejä, jotka edistävät AbbVie-tuotteiden, palveluiden, ohjelmien ja tutkimustapahtumien käyttöä tai tarjoavat niihin osallistumista, tai tarjoamme muuta tietoa, joka saattaa kiinnostaa sinua, kuten tietoa tietyistä terveydentiloista. Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle markkinointiviestejä ja määrittääksemme minkä tyyppistä markkinointiviestintää lähetämme.

Voit milloin tahansa kieltäytyä markkinointiviesteistä. Ohjeet markkinointiviesteistä kieltäytymiseen on sisällytetty jokaiseen vastaanottamaasi markkinointiviestiin. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen privacyoffice@abbvie.com.

Räätälöidyt kokemukset ja suhteiden kehittäminen

Henkilötietoja voidaan käyttää räätälöityjen tarjouksien, tiedon, tai sinun kiinnostustesi ja mieltymystesi mukaisten palveluiden laatimiseen. Niitä voidaan myös käyttää AbbVie-suhteidesi kehittämiseen ja parantamiseen. Joissakin tapauksissa keräämme henkilötietojasi suostumuksellasi. Muissa tapauksissa keräämme nämä tiedot oikeutetun liiketoimintaetumme vuoksi, AbbVie-suhteiden optimoimiseksi ja räätälöimiseksi.

Liiketoiminnan ja tuotteiden hallinnointi ja kehittäminen

AbbVie analysoi henkilötietoja perustuen oikeutettuun etuunsa kehittää liiketoimintaa ja tuotteitansa sekä löytääkseen uutta tietoa jonka avulla voidaan kehittää tuotteita, hoitoja ja palveluita.

Lakien ja säännösten noudattaminen

Saatamme käsitellä henkilötietojasi noudattaaksemme lakeja ja säännöksiä, mukaan lukien lääketurvatoimintaan liittyviä lakeja ja säännöksiä. Saatamme myös käyttää henkilötietoja seurataksemme käytäntöjemme ja menettelytapojemme noudattamista, petosten ehkäisemiseksi sekä tutkiaksemme ja haastaaksemme oikeuteen käyttäjät, jotka toimivat sääntöjemme vastaisesti tai laittomasti taikka harjoittavat toimintaa, joka on vahingollista muille tai muiden omaisuudelle.

[Alkuun]

Miten käytämme Henkilötietoja

Saatamme käyttää Henkilötietojasi liiketoiminnallisiin ja kaupallisiin tarkoituksiin liittyen sinun AbbVie-Suhteisiisi, kommunikaatioon kanssasi, AbbVie-Suhteiden ja tuotteidemme sekä palveluidemme parantamiseen, sekä muihin sisäisiin liiketoimintatarkoituksiin. Löydät lisätietoja Henkilötietojen tyypeistä, joita keräämme verkkovuorovaikutuksiatyönhakijoitaterveydenhuollon ammattilaisia sekä potilas- ja asiakasohjelmia   varten, painamalla asianmukaisia linkkejä.

Ohjelmien, palveluiden sekä muiden kanssasi tapahtuvien vuorovaikutusten hallinnointi

Saatamme käyttää Henkilötietojasi päivittäisiin liiketoimintatarkoituksiin, kuten maksujenkäsittelyyn ja rahoitustilien hallinnointiin, sopimushallinnointiin, verkkosivustohallinnointiin, täytäntöönpanoon, hallinnointi- ja ohjausjärjestelmiin sekä raportointivelvollisuuksiin. Saatamme myös käyttää Henkilötietojasi toimittaaksemme pyytämäsi ohjelmat tai palvelut, tai hallinnoidaksemme AbbVie-palveluita, kuten suoria ostoja, osallistumista säästöohjelmaan tai rekisteröitymistä alennusta varten. Tämä tarkoittaa, että saatamme käyttää Henkilötietojasi vastataksemme kysymyksiisi, toimittaaksemme pyytämäsi palvelut, tarjotaksemme sinulle optimaalisen asiakaskokemuksen, täyttääksemme sopimusvelvollisuutemme sinua kohtaan tai suorittaaksemme toimia suostumuksesi nojalla.

Markkinointi ja tautitietoisuus

Lähetämme markkinointiviestejä, jotka edistävät AbbVie-tuotteiden, palveluiden, ohjelmien ja tutkimustapahtumien käyttöä tai tarjoavat niihin osallistumista, tai tarjoamme muuta tietoa, joka saattaa kiinnostaa sinua, kuten tietoa tietyistä terveydentiloista. Käytämme Henkilötietojasi lähettääksemme sinulle markkinointiviestejä ja määrittääksemme minkä tyyppistä markkinointiviestintää lähetämme.

Voit milloin tahansa kieltäytyä markkinointiviesteistä. Ohjeet markkinointiviesteistä kieltäytymiseen on sisällytetty jokaiseen vastaanottamaasi markkinointiviestiin. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen privacyoffice@abbvie.com.

Räätälöidyt kokemukset ja suhteiden kehittäminen

Henkilötietoja voidaan käyttää räätälöityjen tarjouksien, tiedon, tai kiinnostustesi ja mieltymystesi mukaisten mukaisten palveluiden laatimiseen. Niitä voidaan myös käyttää AbbVie-suhteidesi kehittämiseen ja parantamiseen. Joissakin tapauksissa keräämme henkilötietojasi suostumuksellasi. Muissa tapauksissa keräämme nämä tiedot oikeutetun liiketoimintaetumme vuoksi, AbbVie-suhteiden optimoimiseksi ja räätälöimiseksi. 

Liiketoiminnan ja tuotteiden hallinnointi ja kehittäminen

AbbVie analysoi henkilötietoja perustuen oikeutettuun etuunsa kehittää liiketoimintaa ja tuotteitansa sekä löytääkseen uutta tietoa jonka avulla voidaan kehittää tuotteita, hoitoja ja palveluita 

Lakien ja säännösten noudattaminen

Saatamme käsitellä henkilötietojasi noudattaaksemme lakeja ja säännöksiä, mukaan lukien lääketurvatoimintaan liittyviä lakeja ja säännöksiä. Saatamme myös käyttää henkilötietoja seurataksemme käytäntöjemme ja menettelytapojemme noudattamista, petosten ehkäisemiseksi sekä tutkiaksemme ja haastaaksemme oikeuteen käyttäjät, jotka toimivat sääntöjemme vastaisesti tai laittomasti taikka harjoittavat toimintaa, joka on vahingollista muille tai muiden omaisuudelle.

Miten luovutamme henkilötietoja

Jaamme henkilötietoja yleensä kolmansien osapuolien kanssa alla kuvattuja liiketoiminnallisia ja kaupallisia tarkoituksia varten. Emme myy henkilötietoja kolmansille osapuolille. Löydät lisätietoja siitä, miten jaamme henkilötietoja verkkovuorovaikutuksia, työnhakijoita, terveydenhuollon ammattilaisia sekä potilas- ja asiakasohjelmia varten, seuraamalla asianmukaisia linkkejä.

Tytäryhtiöt ja osakkuusyhtiöt

Käytämme erilaisia osakkuusyhtiöitä, mukaan lukien meidän tytäryhtiöitämme, jotka avustavat meitä liiketoiminnassamme ja joille saattaa olla välttämätöntä käyttää henkilötietojasi, kun he tuottavat palveluja AbbVielle. Edellytämme, että he käsittelevät AbbVie-suhteiden kautta kerättyjä henkilötietojasi asianmukaisesti sopimusperusteisten tietosuoja- ja tietoturvasäännösten mukaisesti.

Liiketoiminta- ja tutkimuskumppanit

Saatamme tehdä yhteistyötä toisten yritysten sekä julkisten että yksityisten organisaatioiden kanssa tarjotaksemme sinulle yhteistyöhön tai niin sanottuun yhteisbrändäykseen perustuvia tuotteita, sisältöä tai palveluja. Tällaisissa tapauksissa tämän tietosuojaselosteen lisäksi myös asianmukaisen kumppanin tietosuojaseloste voi tulla sovellettavaksi, ja rajoitetuissa tapauksissa tietosuojaseloste saattaa olla yhteinen.

Yhteisbrändättyjen lomakkeiden ja sivustojen kohdalla näet sekä AbbVien logon että brändäyskumppanin logon. Päästäksesi yhteisbrändättyihin palveluihin, sinun tulee mahdollisesti täyttää rekisteröintilomake, ja tämä rekisteritieto saatetaan jakaa AbbVien brändäyskumppaneille, ja sinun tulee myös lukea brändäyskumppaniemme omat tietosuojakäytännöt, sillä ne saattavat joiltain osin poiketa omistamme.

Lisäksi saatamme luovuttaa henkilötietoja ulkopuolisille tilintarkastajille, asianajajille, kirjanpitäjille sekä muille vastaaville ammattilaisille perustuen oikeutettuun etuumme liiketoimintamme harjoittamiseen ja velvollisuuksiimme noudattaa sovellettavia lakeja ja säännöksiä.

Oikeudellisista velvoitteista johtuvat luovutukset viranomaisille ja tuoteturvallisuuteen liittyen

Jos otat yhteyttä AbbViehin koskien tuotteidemme käyttökokemuksia, saatamme käyttää meille antamiasi tietoja jättääksemme raporttimme Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolle, muille samankaltaisille terveys- ja lääkeviranomaisille ympäri maailman, sekä niin kuin meiltä lain nojalla muuten vaaditaan. Saatamme myös käyttää tietoja ottaaksemme yhteyttä lääkemääräyksiä kirjoittavaan lääkäriisi, jotta voimme seurata odottamatonta tapahtumaa, johon tuotteemme käyttö liittyy.

Tietyissä rajoitetuissa tilanteissa, saatamme joutua luovuttamaan henkilötietojasi laillisen velvoitteen, prosessin tai vaatimuksen noudattamiseksi sekä yleisen edun mukaisista syistä, kuten esimerkiksi lääkevalmisteidemme turvallisuuteen liittyvien raportointivelvoitteiden täyttämiseksi asianomaisille sääntelyviranomaisille, vastauksena haasteeseen, tai kansallisten turvallisuus- tai lainvalvontavaatimusten täyttämiseksi.

Luovuttaminen seuraavalle omistajalle tai liikkeenharjoittajalle

Saatamme siirtää henkilötietojasi seuraajayksikölle sulautumisen, yhdistymisen tai muun yritysjärjestelyn yhteydessä, kaikkien varojemme tai osan siitä ostajalle, tai rahoitusjärjestelyn tai myynninedistämissopimuksen perusteella. Henkilötiedot, jotka meillä on sinusta, voidaan siirtää transaktion osapuolille perustuen oikeutettuun etuumme valmistella ja toteuttaa transaktio. Kaikkia seuraajayksiköitä sitoo kohtuullisen samanlaiset ehdot kuin tässä tietosuojaselosteessa.

[Alkuun]

Lisätietoja verkkovuorovaikutuksia varten ja evästeiden tietosuojalausunto

Saatamme kerätä muita henkilötietokategorioita, jotka liittyvät verkkovuorovaikutukseesi kanssamme, kuten tässä osiossa on kuvattu. Käytämme, jaamme ja luovutamme henkilötietojasi myös verkkovuorovaikutuksiin lisätarkoituksia varten, kuten osiossa on kuvattu. Tässä osiossa kuvatut kerätyt henkilötietokategoriat sekä käytön ja luovuttamisen tarkoitukset ovat lisäksi mikä tahansa muu henkilötietojen kerääminen, käyttö ja luovuttaminen, joka on erikseen kuvattu tässä tietosuojaselosteessa.

Tämä osio kuvaa myös, miten käytämme evästeitä ja muita tiedonkeruutekniikoita ja miten voit hallita evästeitä, joita ei vaadita verkkosivustojemme ja mobiilisovellustemme käyttämiseen. 

Liiketoiminnan ja tuotteiden kehittäminen

Saatamme kerätä henkilötietoja seuraavista kategorioista verkkosivustojemme ja mobiilisovellustemme käytön kautta:

IP-osoite

Saatamme ottaa talteen tietokoneesi tai käyttämäsi muun elektronisen laitteen IP-osoitteen (Internet Protocol), kun vierailet sivustollamme. IP-osoitteen avulla tunnistetaan sivustolla vierailuun käyttämäsi elektroninen laite, jolloin voimme olla yhteydessä tietokoneeseesi ja räätälöidä sisältöä.

Evästeet ja muut tiedonkeruutekniikat

Keräämme automaattisesti tietoja vuorovaikutuksestasi kanssamme seuranta- ja tietojenkeruutekniikoiden avulla, kuten evästeillä, verkkojäljitteillä ja pikseleillä, ohjelmointirajapinnoilla, verkkopalveluilla, komentosarjoilla, selainanalyysityökaluilla ja palvelinlokeilla. ”Eväste” on tietokoneeseesi lähetettävä yksilöllinen numeerinen koodi, jonka avulla seurataan kiinnostuksesi kohteita ja tunnistetaan sinut sivustolle palaavaksi kävijäksi seuraavalla kerralla. ”Verkkojäljite” (tunnettu myös pikselitunnisteena) on verkkosivustolle, sähköpostiin tai mainokseen sijoitettu läpinäkyvä graafinen kuva, jonka avulla seurataan esimerkiksi käyttäjien aktiivisuutta ja sivuston liikennettä, mukaan lukien tietojen keräämistä verkkosivustolta ja mobiilisovelluksesta, jolla vierailit ennen verkkosivustollemme tai mobiilisovellukseemme saapumista ja sen jälkeen. Lisätietoja evästeistä ja muista tiedonkeruutekniikoista saat all about cookies -verkkosivuilta.

Luokittelemme evästeemme seuraaviin kategorioihin:

  • Välttämättömät Evästeet: Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta sivuston ydinominaisuudet toimisivat kunnolla.
  • Toiminnalliset Evästeet: Näiden evästeiden avulla voimme analysoida sivuston käyttöä sen suorituskyvyn arvioimiseksi ja parantamiseksi. Näitä käytetään myös paremman käyttäjäkokemuksen luomiseksi sivustolla, kuten vuorovaikutuksen mittaamiseen tietyn sisällön kanssa tai asetusten muistamiseksi.
  • Mainosevästeet: Näitä evästeitä käytetään sinulle osuvampien mainosten näyttämiseksi. Saatamme jakaa tämän tiedon mainostajien kanssa tai käyttää sitä ymmärtääksemme kiinnostuksistasi paremmin. Mainosevästeitä voidaan esimerkiksi käyttää tiedon jakamiseen mainostajien kanssa niin, että mainokset, jotka näet ovat sinulle osuvampia, antavat sinun jakaa tiettyjä sivustoja sosiaalisten verkostojen kanssa tai sallivat sinun julkaista kommentteja sivustollamme.
    • Jos haluat nähdä yksityiskohtaisen listan verkkosivustoillamme käytettävistä evästeistä, mukaan lukien kolmansien osapuolten  asettamat evästeet verkkosivustoillamme, tietystä evästeestä ja evästeen käyttöiästä, ystävällisesti paina ”evästeasetuksia”. Jos evästeen käyttöikää ei anneta evästeasetuksissa, käytämme oletusarvoisesti kolmentoista (13) kuukauden käyttöikää, ellei laki vaadi lyhyempää ajanjaksoa. Voit myös käyttää ”evästeasetuksia” kieltäytyäksesi ei-vaaditusta evästeluokasta.
    • Evästeiden asetusominaisuuden lisäksi voit myös poistaa evästeitä käytöstä selaimesi kautta. Huomioithan, että jotkin evästeet ovat välttämättömiä sivustomme toiminnan kannalta, joten näiden evästeiden poistamisen tai estämisen jälkeen sivusto ei toimi kunnolla.
    • Jos haluat evästeasetustoimintomme sijaan käyttää selainta poistaaksesi Google Analyticsin tai Adobe Analyticsin seurantaevästeet käytöstä, voit asentaa selaimeesi Google Analyticsin käytön estävän lisäosan ja voit kieltäytyä Adobe Analyticsestä

Mobiiliseuranta

Jotkin AbbVie-Suhteet ovat saatavilla joko mobiilisovelluksina tai mobiilisivustoilla, joita voit käyttää mobiililaitteellasi. Jos käytät AbbVie-suhteita mobiililaitteella, saatamme kerätä seuraavia mobiililaitteeseen liittyviä tietoja edellä kuvattujen muiden tietojen lisäksi: laitetunniste tai mainostunniste, laitteen tyyppi, laitteistotyyppi, MAC-osoite (Media Access Control), IMEI-koodi (Intermational Mobile Equipment Identity), mobiililaitteesi käyttöjärjestelmän versio, AbbVie-sivuston pääsemiseen tai palvelun lataamiseen käytetty alusta (esim. Apple, Google, Amazon, Windows), laitteesi paikka- ja käyttötiedot sekä oma AbbVie-Suhteiden käyttösi.

Miten saatamme käyttää henkilötietoja verkkovuorovaikutusten kautta

Tässä tietosuojaselosteessa voimme erikseen kuvattujen käyttötapojen lisäksi käyttää verkossa kerättyjä henkilötietojasi tässä osiossa kuvattuihin lisätarkoituksiin.

Räätälöidyt käyttäjäkokemukset

Saatamme käyttää IP-osoitettasi ja henkilötietojasi, jotka saamme automaattisesti käyttämällä evästeitä tai vastaavia seurantatekniikoita, helpottaaksemme verkkosivustojemme ja mobiilisovellustemme käyttöä ja navigointia, avustaaksemme rekisteröinneissä ja kirjautumisessa, sisällön mukauttamiseksi ennakoimalla sinulle mahdollisesti kiinnostavat tiedot ja palvelut sekä personoimalla ja parantamalla vuorovaikutustamme kanssasi tekemällä tarjoamastamme tiedosta sinulle olennaisempaa. Voimme myös lisätä verkkosivustosi käyttötietoja yleiseen profiiliin, jota ylläpidämme sinusta, jotta AbbVie-suhteemme kanssasi on henkilökohtaisempi kokemus. Kun lähetämme sähköpostiviestejä, voimme sijoittaa verkkomerkin tai vastaavan seurantatekniikan sähköpostiin, jotta tiedämme, kykeneekö laitteesi vastaanottamaan HTML-sähköposteja, tai keräämään tietoja siitä, onko sähköposti tai sähköpostin liitetiedosto tai linkki avattu. Käytämme näitä tietoja auttaaksemme meitä selvittämään ja dokumentoimaan, oliko tietty osa viestinnästämme sinulle merkityksellisempi.

Joissakin tapauksissa keräämme nämä henkilötiedot suostumuksellasi. Muissa tapauksissa keräämme nämä tiedot oikeutetun liiketoimintaetumme perusteella, jotta voimme optimoida ja räätälöidä käyttäjäkokemuksesi.

Digitaalinen analytiikka ja kehittäminen

Saatamme käyttää antamiasi henkilötietoja ja verkkotietoja, joita keräämme automaattisesti evästeiden ja vastaavien seurantatekniikoiden avulla käyttäjäliikenteen rakenteiden ja käyttäjien mieltymysten seuraamiseen. Voimme myös seurata sähköpostiviestintää verkkojäljitteiden tai vastaavan seurantatekniikan avulla sähköposteissa, luodaksemme koottuja tilastoja ja raportteja markkinointikampanjoidemme tehokkuuden analysoimiseksi ja niiden parantamiseksi.

Keräämme tämän tiedon oikeutetun liiketoimintaetumme vuoksi, AbbVie-suhteiden turvallisuuden, kehittämisen, analytiikan ja optimoinnin parantamiseksi.

Sosiaalisen median analyysi

Saatamme myös analysoida julkisia lähteitä, kuten verkkosivustoja ja sosiaalisen median kanavia, seurataksemme, analysoidaksemme ja parantaaksemme ymmärrystämme ja näkemyksiä tuotteidemme, palveluidemme ja tapahtumiemme vuorovaikutuksesta. AbbVie ja sen palveluntarjoajat kunnioittavat tällaisiin lähteisiin sovellettavia tietosuojaselosteita ja käyttöehtoja suorittaessaan tällaisia toimintoja.

Kerro kaverille -toiminnot

Saatamme tarjota “kerro kaverille” -toimintoa sivustoillamme. Jos päätät käyttää tätä toimintoa, keräämme ystäväsi yhteystiedot. Lähetämme ystävällesi automaattisesti kertaluonteisen sähköpostin, jossa on määrittämäsi tiedot, tai kutsumme ystäväsi vierailemaan sivustolla. Käytämme näitä henkilötietoja, jotka annat meille osana "kerro kaverille" -toimintoa vain tämän kertaluonteisen sähköpostin lähettämistä varten.

Miten henkilötietojasi saatetaan jakaa verkkovuorovaikutusten kautta

Tässä tietosuojaselosteessa erikseen kuvattujen henkilötietojen luovutusmahdollisuuksien lisäksi saatamme jakaa henkilötietoja verkossa tässä osiossa kuvattuja lisätarkoituksia varten.

Kolmannen osapuolen mainonta ja selainkäyttäytymiseen perustuva mainonta

Sinulle voidaan tarjota sinua varten räätälöityjä AbbVien tuotteiden ja palveluiden mainoksia kolmansien osapuolten verkkosivuilla ja mobiilipalveluissa, jotka saattavat perustua meille antamiisi henkilötietoihin tai kolmannen osapuolen verkkosivustolla vierailun yhteydessä antamiisi tietoihin tai selaustoimintaasi, ostoihisi tai kiinnostuksen kohteisiisi. saatamme jakaa mainontapalvelutarjoajiemme kanssa joitain laitetietojasi, jotka olemme saaneet evästeistä ja muista AbbVie-suhteisiisi perustuvista tiedonkeruu- ja seurantatekniikoista.

Jotkut AbbVie-suhteet osallistuvat selainkäyttäytymiseen perustuvaan mainontaan (tätä kutsutaan joskus myös kohdennetuksi mainonnaksi tai kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi mainonnaksi). Voit tunnistaa nämä sivustot mainoksen “Mainontavalinnat” -linkistä. Mainosverkostokumppanimme voivat sijoittaa ja käyttää evästeitä verkkosivustoillamme ja muilla kolmansien osapuolten sivustoilla kerätäkseen henkilötietoja toiminnastasi, jotta sinulle voidaan tarjota kiinnostuksen kohteidesi mukaisia mainoksia. Kun AbbVien selainkäyttäytymiseen perustuva mainos toimitetaan sinulle, näet ”Mainosvalinnat” kuvakkeen. Painamalla kuvaketta tai linkkiä pääset verkkosivustolle, jossa voit hallita selainhistoriaasi koskevien tietojen käyttöä tai kieltäytyä näiden tietojen käytöstä, joita käytetään selainkäyttäytymiseen perustuvan mainonnan tarjoamiseen. Jos kieltäydyt mainonnasta, saatat vielä nähdä mainoksia verkossa, mukaan lukien mainoksia AbbVieltä, jotka perustuvat muihin tietoihin (esim. tarkasteltavan sivuston sisällön perusteella pikemmin kuin aikaisempien käyttötietojesi perusteella). Joissakin tapauksissa nämä kolmannen osapuolen mainostajat saattavat edelleen kerätä tietoja selaustoiminnastasi, mutta he eivät käytä näitä tietoja mainosten esittämiseen, jotka perustuvat sinun aikaisempaan selauskäyttäytymiseesi. Voit myös kieltäytyä näistä mainoksista painamalla tästä.

Voit myös kieltäytyä tietystä selainkäyttäytymiseen perustuvasta mainonnasta Digital Advertising Alliacen kuluttajien valintatyökalulla ja Network Advertising Initiativen työkalulla.

Jotkut Alliancen selaimet saattavat lähettää "älä seuraa" -signaaleja verkkopalveluihin, joiden kanssa selaimesi on yhteydessä. Tämän tietosuojaselosteen voimaantulopäivänä ei ole vielä vahvistettu alan käytäntöä siitä, miten näihin signaaleihin tulee reagoida; siksi AbbVie ei tällä hetkellä vastaa näihin signaaleihin. Voit kuitenkin kieltäytyä mainostajista, jotka käyttävät selainhistoriaasi selainkäyttäytymiseen perustuvan mainonnan toimittamiseksi yllä lueteltujen mekanismien avulla.

[Alkuun]

Linkit ja yhteydet kolmansien osapuolten sivustoihin sekä sosiaalisen median liitännäiset

Tämä tietosuojaseloste koskee ainoastaan niitä AbbVie-suhteita, jotka on linkitetty tähän tietosuojaselosteeseen, eikä koske kolmansien osapuolten verkkosivustoja, joihin AbbVie-suhteet saattavat linkittyä, mukaan lukien linkkejä ulkopuolisiin verkkosivustoihin tai kolmannen osapuolen mainontaan. Kehotamme sinua tutustumaan kaikkien kolmansien osapuolten tietosuojaselosteisiin ennen henkilötietojen toimittamista heille.

AbbVie-suhteissa saatetaan käyttää sosiaalisen median liitännäisiä (esim. Facebookin ”tykkää”-painike ja ”Jaa Twitterissä” ‑painike), joiden avulla voit helposti jakaa tietoa muiden kanssa. Kun vierailet sivustoillamme osana AbbVie-suhdetta, sosiaalisen median liitännäisen toimija voi asettaa laitteeseesi evästeen, jonka avulla kyseinen toimija voi saada henkilötietojasi, joiden avulla pystytään tunnistamaan sivustollemme palaavat käyttäjät. Jos olet kirjautuneena sosiaalisen median sivustolle (esim. Facebook, Twitter) selatessasi sivustoamme, sosiaalisen median liitännäinen sallii kyseisen sosiaalisen median sivuston saada tietoja käynnistäsi sivustollamme. Lisäksi sosiaalisen median liitännäinen sallii sosiaalisen median sivuston jakaa tietoa toiminnastasi sivustollamme muille kyseisen sosiaalisen median sivuston käyttäjille. Sosiaalisen median sivusto hallinnoi näitä jakamisasetuksia ja sinun tulee tutustua näiden sivustojen tietosuojakäytäntöihin saadaksesi tietoa niiden yksityisyyteen sekä tiedonjakoon liittyvistä käytännöistä.

[Alkuun]

Lisätietoja Kalifornian asukkaille

Jos asut Kaliforniassa, sinulla on tietyt oikeudet liittyen AbbVien henkilötietojesi käyttöön ja luovuttamiseen. Kalifornian erityisiä tietosuojavaatimuksia, joita ei ole käsitelty muissa Tietosuojaselosteen osioissa, kuvataan tässä.

Tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen keräyskäytäntöjen mukaisesti saatamme kerätä tiettyjä Satamme kerätä henkilötietoja aikaisemmin tässä dokumentissa kuvatuista kategorioista joko sinulta tai kolmansilta osapuolilta. Keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietoja liiketoiminnallisiin ja kaupallisiin tarkoituksiimme, jotka on kuvattu tässä tietosuojaselosteessa. AbbVie ei myy henkilötietoja. Lisäksi AbbVie vastaanottaa ja saattaa edelleen jakaa yhteistyökumppaneidensa ja kumppaneidensa kanssa tunnistamattomia terveystietoja terveydenhuollon tarjoajilta ja terveyssuunnitelmista vuoden 1996 Health Insurance Portability and Accountability Act -lain (”HIPAA”) mukaisesti. AbbVien saamat terveystiedot tunnistettiin joko HIPAA:n "safe harbour" -menetelmän perusteella, mikä tarkoittaa, että tietyt suorat tunnisteet poistettiin terveystiedoista, tai HIPAA:n asiantuntijoiden määritysmenetelmällä, mikä tarkoittaa, että pätevä tilastotieteilijä tarkisti terveystiedot, jotka oli jaettu AbbVien kanssa ja vahvisti, että riski on hyvin pieni sille, että henkilö voitaisiin tunnistaa jäljellä olevista terveystiedoista.

Kalifornian asukkaana sinulla on oikeus vaatia:

  • Tietoja henkilötiedoista, jotka AbbVie on kerännyt, käyttänyt ja luovuttanut sinusta viimeisen 12 kuukauden aikana. Tämä sisältää:
    • kerättyjen henkilötietojen kategoriat
    • lähdekategoriat, joista henkilötietosi kerättiin
    • liiketoiminnalliset tai kaupalliset tarkoitukset, joita varten AbbVie keräsi henkilötietojasi
    • henkilötietojesi kategoriat, jotka luovutettiin liiketoiminnallisia tai kaupallisia tarkoituksia varten
    • kolmansien osapuolien kategoriat, joiden kanssa AbbVie jakoi henkilötietosi
  • Täsmälliset henkilötiedot, jotka AbbVie on kerännyt sinusta viimeisen 12 kuukauden aikana.
  • Henkilötietojesi poistamista.

Jos käytät jotakin tietosuojaoikeuksistasi Kalifornian asukkaana, AbbVie ei syrji sinua tarjoamalla sinulle eri hinnoittelua tai tuotteita tai tarjoamalla sinulle eritasoisia tai erilaatuisia tuotteita yksinomaan tämän pyynnön perusteella. Jotkut AbbVie-suhteet voivat kuitenkin vaatia suostumuksesi henkilötietojesi jakamiseen AbbVien kanssa palvelun tarjoamiseksi tai sen sallimiseksi, että voimme käyttää ja luovuttaa henkilötietojasi AbbVie-suhteiden toimittamiseksi. Kun käytät poistamisoikeuttasi, saatat menettää pääsyn tiettyihin AbbVie-suhteiden osioihin, jotka edellyttävät henkilötietojasi palvelun suorittamiseksi.

Osiota tietosuojaan liittyvät oikeutesi ja vaihtoehtosi löydät tietoa, jos sinulla tai valtuutetulla edustajallasi on kysyttävää, tai haluat pyytää mitä tahansa tässä osiossa kuvattujen oikeuksiesi käyttämistä. Kun olet tehnyt pyyntösi, käytämme meillä olevia tietoja vahvistaaksemme henkilöllisyytesi (ja tarvittaessa valtuutetun edustajasi henkilöllisyyden) ja yhdistääksemme sinusta mahdollisesti kerätyt henkilötiedot vahvistettuun henkilöllisyyteesi. Vahvistusprosessimme saattaa sisältää lisätietopyynnön henkilöllisyytesi tai valtuutetun edustajasi henkilöllisyyden vahvistamiseksi tai todistuksen saamiseksi siitä, että olet antanut valtuutetulle edustajalle luvan toimia puolestasi. Jos vahvistusprosessimme onnistuu, vastaamme pyyntöösi sovellettavan lain edellyttämässä ajassa ja sen edellyttämällä tavalla. Jos emme pysty vahvistamaan sinun ja/tai valtuutetun edustajasi henkilöllisyyttä tai saamaan todisteita siitä, että olet antanut valtuutetulle edustajallesi luvan toimia puolestasi, yritämme ottaa sinuun yhteyttä ilmoittaaksemme asiasta sinulle.

[Alkuun]

Lisätietoja työnhakijoille

Jos olet hakenut AbbVieltä töitä, työhakemuksesi yhteydessä toimitetut henkilötiedot saattavat sisältää ansioluettelosi; aiemmat ammatti-, koulutus- ja muut taustatiedot; ajokorttiedot; sosiaaliturvatunnuksen tai vastaavanlaisen kansallisen tunnistuksen (paikallisen lain vaatimalla tai sallivalla tavalla); saatekirjeen; lisenssit; saadut luvat ja sertifikaatit; suosittelijatiedot; ja kaikki muut tiedot, jotka päätät antaa (esim. työllisyysmieltymykset, halukkuudesta siirtyä, palkinnot tai ammatilliset jäsenyydet). Nämä tiedot saattavat tulla sinulta, rekrytoijalta, sinun suosittelijoiltasi, aikaisemmilta työntekijöiltä tai oppilaitoksiltasi.

Sovellettavan lain mukaisesti, voimme esittää kysymyksiä hakijoidemme rodusta/etnisestä alkuperästä, sukupuolesta, veteraaniasemasta ja vammaisuusasemasta, jotta voimme seurata yhtäläisten työmahdollisuuksien noudattamista. Lukuun ottamatta nimenomaisesti pyydettyjä tai lakisääteisiä vaatimuksia, pyydämme sinua välttämään hakemuksessasi sellaisten tietojen toimittamista, jotka saattavat sovellettavan lain mukaan olla arkaluontoista tietoa.  Arkaluontoiset tiedot sisältävät tietoa rodusta, väristä, uskonnosta, etnisestä alkuperästä, kansalaisuudesta tai kansallisesta alkuperästä, iästä, sukupuoli-identiteetistä tai ilmaisusta, seksuaalisesta suuntautumisesta, suhdetiedosta, lääketieteellisistä tai terveydellisistä tiedoista (mukaan lukien fyysinen ja henkinen vamma tai raskaustila), geneettisistä tai biometrisistä tiedoista, poliittisista tai filosofisista vakaumuksesta, poliittisten puolueiden tai ammattiliittojen jäsenyydestä, veteraaniasemasta, valokuvista, taustatarkastustiedoista, oikeudellisista tiedoista kuten rikosrekisteritiedoista tai tiedoista muista oikeudellisista tai hallinnollisista menettelyistä, tai mistä tahansa muusta lailla suojatusta asemasta.

Henkilötietoja käsitellään perustuen oikeutettuun etuumme käsitellä työhakemustasi ja arvioida ehdokkuuttasi ja pätevyyttäsi ja suosittelijatarkistusten suorittamiseen. Saatamme myös tiedustella rikosrekistereistä ja suorittaa taustatarkistuksen ehdollisen työtarjouksen jälkeen, jos sovellettava laki sen sallii. Saatamme myös tämän tietosuojaselosteen mukaisesti käsitellä työhakemuksesi henkilötietoja sääntely- ja vaatimustenmukaisuustarkoituksia sekä oikeudellisia tarkoituksia varten. henkilötietoja saatetaan myös käyttää hallinnollisiin lisätarkoituksiin, mukaan lukien hallinnon yhteenvetoraportointiin, sisäisiin koulutuksiin ja siten kuin liiketoimintamme harjoittaminen yleisesti vaatii.

Saatamme jakaa tietoja hakemuksestasi rekrytoijien, konsulttien, asianajajien, työsuhteen valmistelua edeltävien taustatarkastuspalveluiden ja tytäryhtiöidemme kanssa.

[Alkuun]

Lisätietoja terveydenhuollon ammattilaisille

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, saatamme kerätä lisäksimuita henkilötietokategorioita, kuten tässä osiossa on kuvattu. Käytämme ja luovutamme myös terveydenhuollon ammattilaisten henkilötietoja tässä osiossa kuvattuihin muihin lisätarkoituksiin. Tässä osiossa kuvatut kerättyjen henkilötietojen kategoriat sekä käytön ja luovuttamisen tarkoitukset ovat lisäksi mikä tahansa muu henkilötietojen kerääminen, käyttäminen ja luovuttaminen, joka on erikseen kuvattu tässä tietosuojaselosteessa.

Muita henkilötietoja, joita AbbVie saattaa kerätä terveydenhuollon ammattilaisista

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, saatamme kerätä sinua koskevia henkilötietoja suoraan sinulta tai kolmansien osapuolien lähteistä, kuten organisaatiosta, jossa työskentelet, julkisesti saatavilla olevista lähteistä, vuorovaikutuksista AbbVien kanssa (mukaan lukien verkossa käytettävissä olevista lähteistä) ja osallistumisesta AbbVien sponsoroimiin tai tukemiin aloitteisiin kuten AbbVien sponsoroimiin kliinisiin tutkimuksiin ja kehitystoimiin, kolmansien osapuolten tietokannoista ja lääketurvatoimintaan liittyvien tapahtumien toimittajilta.

Saatamme kerätä seuraavia muita henkilötietokategorioita terveydenhuollon ammattilaisista:

  • Ammatillisia tietoja, kuten ansioluetteloita tai muita meille suoraan toimitettuja asiakirjoja ja lomakkeita, harjoittelupaikka, työnimike, ammatilliset yhteystiedot, lääketieteen erikoistumisala, ammattiluvan yksilöintinumero, ammatilliset pätevyydet ja tieteelliset toimet (kuten aikaisempi kokemus kliinisestä tutkimuksesta, toimiminen sosiaalisen median alustoilla tai muilla verkkosivustoilla ja osallistuminen aikaisempiin tai meneillä oleviin tutkimuksiin meidän sekä muiden yritysten kanssa), organisationaaliset- tai institutionaaliset kytkökset, akateemisen tai tieteellisen tutkimuksen ja artikkeleiden julkaiseminen ja jäsenyys yhdistyksissä ja hallituksissa
  • Henkilötiedot, jotka on annettu osallistuakseen meidän sponsoroituihin tai tukemiin aloitteisiin, kuten meidän sponsoroituun kliiniseen tutkimus- ja kehitystoimintamme, tuotetietoja, koulutustapahtumia ja kliinisten tietojen päivityksiä koskeviin verkkoseminaareihin tai paikan päällä oleviin seminaareihin
  • Yksityiskohtia vuorovaikutuksista kanssamme, kuten millaisia kokouksia olemme pitäneet, keskustellut aiheet, tietämyksesi ja kysymykset, joita sinulla on ollut liiketoiminnastamme ja tuotteistamme, millaista materiaalia olemme näyttäneet sinulle ja antamasi palautteet, sekä mielipiteesi että rutiinisi koskien lääkemääräyksiä, potilaidesi rutiinit, diagnoosit ja automaattiset seurantatiedot verkkovuorovaikutuksesta kanssamme
  • Maksu- ja muut arvontietosiirrot, jotka on saatu vuorovaikutuksestasi AbbVien kanssa, jotka saattavat sisältää verotunnisteesi tai kansallisen tunnistenumerosi, (missä laki sen vaatii tai sallii), osallistumiset koulutustapahtumien kustannuksiin (kuten rekisteröintimaksut, matka- ja majoituskulut) sekä maksut palveluista, mukaan lukien konsultointipalveluista

Terveydenhuollon ammattilaisten henkilötietojen muu käyttö ja luovuttaminen

Käytämme ja luovutamme terveydenhuollon ammattilaisten Henkilötietoja seuraaviin lisätarkoituksiin.

  • Kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi, jos sinä tai laitoksesi olette solmineet konsultointi-, asiantuntijapalvelu- tai muun tyyppisen sopimuksen kanssamme.
  • Perustuen oikeutettuun etuumme kehittää ja parantaa palvelujamme, käytämme ja luovutamme terveydenhuollon ammattilaisten Henkilötietoja:
    • suhteidemme hallinnoimiseksi ja parantamiseksi sinun kanssasi, mukaan lukien minkä tahansa kanssasi tapahtuvan yhteistyön suunnittelemiseksi, järjestämiseksi ja tarkistamiseksi sekä ottaaksemme yhteyttä sinuun
    • varmistaaksemme, että toimitamme sinulle tietoja, jotka ovat merkityksellisiä asiantuntemuksesi, kiinnostuksen kohteidesi ja mieltymystesi perusteella
    • rekrytoidaksemme ja arvioidaksemme terveydenhuollon ammattilaisten soveltuvuutta osallistua lääke- sekä markkinatutkimuksiin ja muihin tutkimuksiin
    • Markkinatutkimuksien ja tutkimusten tekemiseksi julkisella ja yksityisellä sektorilla
    • kommunikoidaksemme kanssasi tuotteistamme ja ohjelmistamme (jollei markkinoinnin lisäsuostumusvaatimuksista muuta johdu), keskustellaksemme kanssasi tieteellisistä tai koulutuksellisista ohjelmista, hallinnoidaksemme potilaita tukevia ohjelmiamme ja tarjotaksemme sinulle tarvittaessa pääsyn, vastataksemme tuotetilauksiin sekä toimittaaksemme tuotenäytteitä
    • tutkimus- ja analyysitarkoituksiin tuotteiden, palveluiden, materiaalien ja hoidon kehittämiseksi ja arvioimiseksi
    • sisäiseen kirjanpitoon ja analyysiin sisäisten käytäntöjemme ja sääntöjemme, kuten AbbVie- liiketapasääntöjemme yhteydessä
  • Lakisääteisten velvoitteidemme perusteella ja yleisen edun vuoksi, käytämme ja luovutamme terveydenhuollon ammattilaisten henkilötietoja:
    • turvallisuuden seurantaan, raportointiin ja auditointiin sekä tuotteisiimme liittyvien kysymysten tai ongelmien vastaamiseen
    • sovellettavien lakien ja asetusten noudattamiseksi, mukaan lukien toimialakäytäntöjen asettamien vaatimusten maksujen keräämisestä ja muun arvokkaan tiedon terveydenhuollon ammattilaisista sekä sellaisen tiedon julkisesta julkaisemisesta, ellei sovellettavista suostumusvaatimuksista muuta johdu tällaisten tietojen julkaisemisesta tavalla, joka yksilöi terveydenhuollon ammattilaisen yksilöllisesti

[Alkuun]

Lisätietoja potilas- ja asiakasohjelmiin osallistuville

Saatamme kerätä lisää henkilötietokategorioita AbbVien potilas- ja asiakasohjelmien osallistujista, kuten tässä osioissa kuvataan, mukaan lukien potilastuki- ja kanta-asiakasohjelmat. Saatamme myös käyttää ja luovuttaa henkilötietoja potilas- ja asiakasohjelmien osallistujista tässä osiossa kuvattuihin lisätarkoituksiin. Tässä osiossa kuvatut kerättyjen henkilötietojen kategoriat sekä käytön ja luovuttamisen tarkoitukset ovat lisäksi mikä tahansa muu henkilötietojen kerääminen, käyttäminen ja luovuttaminen, joka on erikseen kuvattu tässä tietosuojaselosteessa.

Muita henkilötietoja, joita AbbVie kerää potilas- ja asiakasohjelmia varten

Jos osallistut potilas- tai asiakasohjelmaan, saatamme käsitellä seuraavia henkilötietokategorioita sinusta, jotka olemme saaneet suoraan sinulta, tai terveydenhuollon ammattilaisilta, terveydenhuollon vakuutusyhtiöiltä ja niihin liittyviltä kolmansilta osapuolilta:

  • yhteystiedot kuten osoite, puhelinnumero ja muut yhteystiedot
  • henkilötiedot kuten nimi, syntymäaika ja sukupuoli
  • kerätyt ja luodut tiedot ohjelmiemme ja palveluidemme käytöstäsi
  • taloudelliset tiedot, jotka liittyvät tiettyjen tuloperusteisten ja taloudellisten tukiohjelmien pätevyyteen, mukaan lukien sosiaaliturvatunnuksesi tai kansallinen tunnistenumerosi (missä laki sallii tai edellyttää)
  • arkaluontoiset tiedot, kuten terveystietosi liittyen sairauteesi tai tilaasi, sairaushistoria, hoito, keskeyttämisen syy, tiedot taudin aktiivisesta hoidosta ja vakuutusturvasta sekä tuotteidemme käyttöön liittyvistä eduista

Tietojen lisäkäyttö potilas- ja asiakasohjelmien yhteydessä

Suostumuksellasi käytämme ja luovutamme henkilötietojasi osana osallistumistasi ohjelmaan hallinnoidaksemme ja ylläpitääksemme ohjelmaa, mukaan lukien ohjelman räätälöimiseksi sinulle, tuotteiden ja palveluiden toimittamiseksi, hallinnoidaksemme kanta-asiakasohjelmia, muistuttaaksemme tuotteen ottamisesta ohjeiden mukaisesti tai uudelleentäytön hankkimisesta tuotteellesi sekä ohjelmatuen, viestinnän ja materiaalien tarjoamiseksi hoitotapaasi ja ohjelmaasi liittyen. Saatamme myös ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseesi lääketurvallisuustietoihin liittyen sekä tarjotaksemme terveydenhuollon ammattilaisille tietoa lääkkeestäsi ja osallistumisestasi ohjelmaan.

Lakisääteisten velvoitteidemme nojalla ja yleisen edun vuoksi saatamme käyttää ja luovuttaa henkilötietojasi turvallisuusseuranta-, raportointi- ja auditointiohjelmissamme ja vastataksemme tuotteisiimme liittyviin kyselyihin tai kysymyksiin sekä sovellettavien lakien ja säännösten noudattamiseksi.

Käytämme myös henkilötietoja, joiden avulla sinua ei voida tunnistaa suoraan, analytiikan, tutkimuksen ja siihen liittyvien julkaisujen yhteensopiviin tarkoituksiin, mukaan lukien AbbVien ohjelmien ja niihin liittyvien palveluiden, tuotteiden ja lääkkeiden arvioimiseksi, kehittämiseksi ja parantamiseksi.

[Alkuun]

Lasten yksityisyys

AbbVie ei tietoisesti kerää mitään Henkilötietoja suoraan keneltäkään, joka on alle 13-vuotias. Kaikki AbbVie-suhteet, jotka tukevat lapsia, ohjataan ja kommunikoidaan ainoastaan vanhempien ja huoltajien kanssa. Jos olet lapsen vanhempi tai huoltaja ja havaitset, että lapsesi on antanut meille henkilötietoja, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä jollakin osiossa tietosuojaan liittyvät oikeutesi ja vaihtoehtosi mainitulla tavalla, jolloin voimme ratkaista asian yhdessä.

[Alkuun]

Yhteystietomme

Voit ottaa yhteyttä meihin tai maailmanlaajuiseen tietosuojatoimistoomme, mukaan lukien tietosuojavastaavaamme, milloin tahansa käyttämällä alla olevia yhteystietoja, jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta tai jos sinulla on muita tietosuojapyyntöjä tai -tiedusteluja. Voit myös kieltää tai peruuttaa minkä tahansa ohjelmamme tai palvelumme.

Lähetä tietosuojapyyntösi tai -tiedustelusi tästä.  Voit myös ottaa meihin yhteyttä painamalla tätä “Ota yhteyttä" linkkiä, käyttämällä mobiilisovelluksemme yhteystietotoimintoa, lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen privacyoffice@abbvie.com, tai soittamalla meille maksutta numeroon 1-800-255-5162. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kirjeen seuraavaan osoitteeseen:

AbbVie asiakaspalvelu
Privacy
Department 36M
1 N. Waukegan Road
North Chicago, IL 60064-6163

Liitä kaikkeen viestintääsi meille sähköpostiosoite, jota käytettiin rekisteröinnissä (jos sovellettavissa), verkkosivuston osoite, mobiilisovellus tai kyseinen ohjelma, jolle annoit henkilötietoja (esim. AbbVie.com), ja yksityiskohtainen selvitys pyynnöstäsi. Jos haluat poistaa, muuttaa tai korjata henkilötietojasi ja otat meihin yhteyttä sähköpostitse, kirjoita sähköpostin otsikkoriville "Poistopyyntö" tai "Muutos-/Oikaisupyyntö". Vastaamme kaikkiin kohtuullisiin pyyntöihin viipymättä ja saatamme joutua vahvistamaan henkilöllisyytesi tiettyjen pyyntöjen käsittelemiseksi.

[Alkuun]

Tietosuojaan liittyvät oikeutesi ja vaihtoehtosi

Sovellettavan tietosuojalainsäädännön nojalla sinulla voi olla oikeus pyytää pääsyä ja/tai oikaista, estää tai poistaa sinua koskevia henkilötietoja, välittää henkilötietoja toiselle rekisterinpitäjälle, peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa (tämä ei vaikuta aikaisempien tietojenkäsittelytoimien laillisuuteen) tai vastustaa henkilötietojesi käyttöä. Jos emme pysty toimittamaan pyydettyjä tietoja tai tekemään pyytämääsi muutosta, sinulle ilmoitetaan tällaisen päätöksen perustelut. Paikallisen lain mukaan sinulla saattaa olla oikeus jättää valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle.

Sinulla saattaa olla oikeus vastustaa tässä tietosuojaselosteessa kuvattuja käsittelytoimia, jotka perustuvat oikeutettuihin etuihimme.

Lähetä tietosuojapyyntösi tai -tiedustelusi tästä.

[Alkuun]

Tietoturva ja tietojen säilyttäminen

AbbVie ylläpitää asianmukaisia teknisiä, hallinnollisia ja fyysisiä valvontatoimia AbbVie-suhteiden kautta kerättyjen henkilötietojen kohtuulliseksi suojaamiseksi. Koskaan ei voida kuitenkaan kokonaan välttää riskiä, että jokin kolmas osapuoli pääsee luvattomasti kaappaamaan internetissä lähetetyt tiedot tai että joku löytää keinon murtautua turvajärjestelmiimme. Suosittelemme noudattamaan varovaisuutta, kun lähetät henkilötietoja internetin kautta. Tämä on erityisen tärkeää terveyttä koskevien tietojen kohdalla. Emme voi taata, etteivät kolmannet osapuolet pääse luvattomasti käsiksi henkilötietoihisi, minkä vuoksi sinun on punnittava hyötyjä ja riskejä, ennen kuin annat henkilötietojasi meille.

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan, kun se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen tavoitteiden toteuttamiseksi, ellei sovellettavissa laeissa tai oikeusjärjestyksissä toisin vaadita. Kriteerit, joita käytetään säilytysaikojemme määrittämiseen ovat (i) ajanjakson pituus koskien sitä, miten kauan meillä on ollut jatkuva AbbVie-suhde kanssasi; (ii) mikäli meillä on oikeudellinen tai käytäntöjenmukainen säilyttämisvelvoite; ja (iii) mikäli säilyttämistä tarvitaan oikeudenkäyntien tai säännöstutkimusten perusteella. 

[Alkuun]

Kansainväliset Henkilötietosiirrot

Saatamme siirtää henkilötietoja kansainvälisesti, kuten tässä osioissa on kuvattu. 

Yritysten väliset siirrot

AbbVie Inc. Yhdysvalloissa, AbbVien emoyhtiö ja sen tytäryhtiöt muissa maissa saattavat siirtää ja käsitellä henkilötietoja itse tai yhtiöiden kesken. Täydellinen luettelo AbbVie Inc.:n tytäryhtiöistä ja niiden lainkäyttöalueista löytyy viimeisimmästä SEC-hakemuksestamme täältä. Yrityksemme ylläpitää useita yritysten välisiä tiedonsiirtosopimuksia, jotka perustuvat EU:n mallisopimuksiin henkilötietojen siirroista ja kattavat henkilötietojen siirrot AbbVie Inc.:n ja sen tytäryhtiöiden välillä maailmanlaajuisesti henkilötietojen riittävän suojaamisen varmistamiseksi. Kopiot näistä sopimuksista voi saada lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacyoffice@abbvie.com.

Siirrot osakkuusyhtiöille, toimittajille ja liikekumppaneille

Osakkuusyhtiömme, toimittajamme ja liikekumppanimme muissa maissa saattavat myös siirtää ja käsitellä henkilötietoja. Kaikki kansainväliset henkilötietojen siirrot kolmansille osapuolille, myös ETA:n ulkopuolelle, suoritetaan noudattaen tietosuojalakien nojalla sovellettavia kansainvälisiä tiedonsiirtorajoituksia ja vaatimuksia, mukaan lukien henkilötietojen siirtoihin sovellettavien EU-mallisopimusten käyttöä tietojenkäsittelijöille tai rekisterinpitäjille, silloin kun tämä on tarpeen.

[Alkuun]

Sivustojemme kansainvälinen käyttö

Tämän sivuston omistaa ja sitä operoi AbbVie Inc. Yhdysvalloissa. Jos vierailet tällä sivustolla muusta maasta kuin Yhdysvalloista, viestintäsi meidän kanssamme aiheuttaa henkilötietojen siirtymistä kansainvälisten rajojen yli. Käsittelemme ainoastaan henkilötietojasi suostumuksellasi, sinun ja meidän välisen sopimuksen täyttämiseksi, lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi tai silloin, kun meillä on oikeutettu etu. Näihin oikeutettuihin etuihin kuuluu hallinnolliset toimet ja pyyntöjesi noudattaminen.

[Alkuun]

Tietosuojaselosteen muutokset

Käytämme henkilötietoja ainoastaan siten kuin henkilötietojen keräyshetkellä voimassa olleessa tietosuojaselosteessa on kuvattu. Sovellettavat suostumusvaatimukset huomioon ottaen, pidätämme kuitenkin oikeuden muuttaa tämän tietosuojaselosteen
ehtoja milloin tahansa. Kaikki tämän tietosuojaselosteen muutokset julkaistaan tällä sivulla viivytyksettä, ja uusi voimaantulopäivämäärä päivitetään samalla sivun yläosaan. Suosittelemme, että luet tämän tietosuojaselosteen säännöllisesti mahdollisten muutosten varalta. Jatkaessasi AbbVie-suhteiden käyttöä, kaikkia sinusta kerättyjä henkilötietoja käsitellään nykyisen tietosuojaselosteen mukaisesti. 

[Alkuun]