AbbVie yrityksenä

Keskitymme kehittämään lääkkeitä, jotka saavat aikaan muutoksen.

AbbVie on yksi maailman suurimmista lääkeyrityksistä. Tutkimus- ja kehitystyömme lähtökohtana on aina ihminen.

Pyrimme kehittämään maailman vakavimpiin sairauksiin lääkkeitä, joiden kliininen teho on selkeästi osoitettu ja potilashyöty on merkittävä. Keskitymme hoitamaan sairauksia, joissa voimme käyttää hyödyksi tutkimuksen ja kehittämisen ydinosaamisemme.

Löydämme ratkaisuja terveyshaasteisiin

Tutkimus ja uuden etsiminen ovat toimintamme kulmakiviä. Olemme omistautuneet lupaavien lääkemolekyylien tutkimiseen, jotta löytäisimme sairastaville uusia merkittäviä hoitovaihtoehtoja. Keskitymme hoitojen löytämiseen, kehittämiseen ja tuottamiseen erityisesti immunologian, neurologian, onkologian, hematologian ja silmäsairauksien terapia-alueilla.

Haluamme parantaa sairastavien elämänlaatua sekä työ- ja toimintakykyä. Innovatiivisten lääkkeiden lisäksi olemme mukana rakentamassa palveluita, jotka tukevat hoidon toteutumista ja siihen sitoutumista.

AbbVie on yksi maailman suurimmista lääkeyrityksistä
AbbVie on yksi maailman suurimmista lääkeyrityksistä

Yhdessä saamme aikaan muutosta

Edistämme terveydenhuollon ratkaisuja, joilla on merkitystä. Teemme tämän yhteistyössä tutkijoiden, kliinisten asiantuntijoiden, päättäjien ja potilasjärjestöjen kanssa.

Tiedämme, että monet tärkeimmistä lääketieteen läpimurroista ovat tutkimusyhteistyön ja erilaisten kumppanuuksien ansiota. Siksi työskentelemme yhdessä sidosryhmiemme kanssa ymmärtääksemme paremmin sairastavien elämää.


Historiamme lyhyesti

AbbVie on perustettu vuonna 2013, mutta juuremme ovat pidemmällä. Tiemme terveydenhuollon edelläkävijäksi alkoi Abbottin kautta. 

Chicagolainen lääkäri Wallace Abbott perusti nimeään kantavan yrityksen vuonna 1888. AbbVie erotettiin Abbottista omaksi yritykseksi vuoden 2013 alussa.

Yhtiömme nimi edustaa sekä historiaa että tulevaisuutta. Nimen alkuosa, Abb, tulee Abbottista ja loppuosa, Vie, puolestaan ranskan sanasta ”elämä”.

Tänä päivänä meillä on maailmanlaajuisesti 50 000 työntekijää työskentelemässä elämää mullistavien lääkkeiden ja hoitojen parissa. Suomessa meitä abbvielaisia on noin 100.